top of page
POLÍTICA

Partits Polítics - Octubre 2023

1 d’octubre de 2023, a les 7:00:00

*Aquesta secció és perquè tots els partits locals del poble puguen expressar-se. No es restringeix a cap grup polític la seua participació. El periòdic no es fa responsable del contingut que ací s'exposa.

 

Perdre la identitat

L’altre dia a casa vam trobar la partida de defunció del meu besavi, un home que va ser afusellat a la guerra civil. Un document escàs, on podrem a partir de les poques dades investigar en quina fossa, si és que va tindre “eixa sort” es troba. I així li tornarem la seua identitat, aquella que va perdre un març de 1939, perquè no sabem ni la data de la seua partida. I aquest cas de la meua vida m'ha fet pensar molt la manca d'identitat que tenim com a poble. Em referisc a defensar la nostra llengua, la nostra cultura, defensar el feminisme, defensar l’educació, el patrimoni... defensar totes les injustícies que seguim sofrint com a valencians, sempre renegats a un segon pla, on pareix que no som ningú per als alts polítics. I ara no parlem tan sols del finançament just, parlem també de dins del nostre territori tindre totes les mateixes oportunitats, que tots som iguals i hauríem de ser així enfront de les polítiques, ni ciutadans de primera ni de segona, els valencians som tots valencians.


Algunes accions preses dintre del nostre territori ja estan fent de costat la nostra llengua, la nostra cultura, la igualtat. Estic veient al nostre voltant com ens estan llevant drets fonamentals, com ens volen censurar d’una certa forma, però ara són coses diríem que “menudetes” però que por em fa que açò tan sols siga el principi. En tant que van lluitar els nostres avantpassats per millorar la seua vida. Per exemple en la repressió que va tindre la nostra llengua fa anys i ara pareix que ens volen tornar a oprimir, que por em dona que tornem a entropessar de nou en la mateixa pedra. Com a historiadora que soc a voltes no entenc com no aprenem de tot el que hem patit com a societat, dona igual els colors o els ideals polítics, parlem de persones que han lluitat molt per tindre una millor vida, una millor feina, un millor entorn cultural i patrimonial i que trist seria repetir la història, però tinc confiança en la societat, en la que ve, en el futur, de què òbriguen els ulls. Necessitem avançar com a poble i com a país. Necessitem fer forta la nostra identitat.

Carla Nebot - alcaldessa i portaveu de Compromís Betxí

 

Després del mes d'agost i, sobretot, després de les festes patronals de setembre, en les quals deixem les diferències ideològiques aparcades a un costat per a perquè en elles prevalga la cordialitat i el bon ambient, reprenem l'activitat.


En el ple municipal de final de setembre es va preguntar sobre temes molt importants, alguns que han pres força aquest estiu, com la mega planta solar de la Plana, la que Unides Podem-Esquerra Unida Betxí pensem que és un greu error; i també parlar del servei municipal d'aigua potable.


Des de Unides Podem-Esquerra Unida Betxí es proposa que la gestió de l'aigua potable siga municipal, per a poder proporcionar millor servei als veïns i veïnes, i segurament, un preu més barat, tal com ja es fa en altres municipis de característiques similars a Betxí.


Aquests i altres temes que considerem beneficiosos per a l'entorn, el poble i les seues gents seran portats als plens municipals sempre que tinguem l'oportunitat, ja que les ganes de millorar Betxí ens acompanyen sempre.

Paco Morán - regidor i portaveu de Esquera Unida - Unides Podem Betxí

COMENTARIS

Per a comentar cal iniciar sessió

Comments
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page