top of page
POLÍTICA

Partits polítics - Març 2024

1 de març de 2024, a les 8:00:00

NOTA: Aquesta secció és perquè tots els partits locals puguen expressar-se. La participació és voluntària i no es restringeix a cap grup polític la seua participació. El periòdic no es fa responsable del contingut que en aquesta secció s'exposa. 


Compromís amb els joves i amb els més menuts

Durant aquest mes passat, des de l’Ajuntament de Betxí hem aconseguit una subvenció de  l'Institut Valencià de Joventut (IVAJ) per a la contractació, d’una figura que es dedicarà a desenvolupar i implementar projectes amb els quals fer costat als joves de la localitat. Aquesta nova funció suposa un pas fonamental entre aquest col·lectiu i és, a més, una gran notícia per al poble, però sobretot per als nostres joves, ja que amb aquesta figura obtindrem dinamitzar l'oferta juvenil de la població i oferirem més projectes enfocats als nostres. La  subvenció ascendeix a un total de 16.500 € anuals, renovable en els pròxims anys, i suposa en l'actualitat un lloc de treball a mitja jornada per a l'ajuntament, però ampliable al 100% en els pròxims exercicis. La bossa es va obrir el passat cinc de febrer per cobrir aquest nou càrrec.


Els passats dies 17 i 18 de febrer es va organitzar la primera edició de Gaming Experience Betxí, el primer esdeveniment gamer o d'entreteniment digital que s’ha celebrat a  Betxí, i que de manera gratuïta, va oferir a la localitat aquesta forma d'oci en tendència entre els adolescents. Durant el cap de setmana es van organitzar partides de jocs com l'FC 24, Fortnite, Mario Kart i Super Smash Bros. A més, els assistents van poder descobrir també dispositius de realitat virtual i altres modalitats de jocs virtuals com Just Dance. La participació va ser un èxit i demostra que cada vegada és més important apropar aquests dispositius als joves.


Salvem Pequelar!

Baix el lema “Salvem Pequelar” el nostre poble es va manifestar el passat 20 de febrer contra l'expedient de lesivitat obert per l'actual govern de la Generalitat Valenciana, que deixa fora del Pla Edificant la construcció de l'escola infantil Pequelar. El centre actual no compleix amb les normatives de seguretat requerides per a allotjar a xiquets de 0 a 3 anys. 


Des de l’alcaldia reclamem la necessitat d'un nou edifici per a la seua escoleta infantil, que assegure als xiquets i xiquetes de Betxí una educació digna, de qualitat i sobretot, segura.

Pequelar, tenia adjudicats 2,2 milions d'euros per a la construcció d'un nou centre infantil que s'adequara a les funcions que realitza en l'actualitat. Però, amb l'obertura de l'expedient de lesivitat, per part de l'actual govern del PP, l’escoleta de Betxí s'ha quedat fora.


Carla Nebot - alcaldessa i portaveu de Compromís Betxí

 

El tema que volem comentar este mes des d'Unides Podem Esquerra Unida (UPEU) podria semblar un tema menor si es mira des del punt de vista econòmic (solucionar-lo costaria molt poc). No obstant això, transcendeix esta consideració en representar un pas significatiu cap a la millora de l'accessibilitat i inclusió. 


El 3 de juliol, a l'inici de la present legislatura, des de UPEU es va plantejar a l'ajuntament la conveniència d'eliminar uns relleus que envolten algunes zones enjardinades de la plaça Portal de València. Principalment, un que dificulta considerablement l'accés de persones són mobilitat reduïda a una zona de la plaça en la qual es troba un banc en el qual, habitualment, es reuneix un grup de persones majors. 


Després de més de sis mesos sense obtindre cap resposta i veure que tampoc es feia res sobre aquest tema, comentem el tema novament en el ple celebrat el 27 de gener. La resposta rebuda no ens va semblar prou concreta, per la qual cosa serà novament plantejat, esta vegada com a moció, en el ple del 28 de febrer. I confiem en que, esta vegada sí, es done solució a un problema de barata i ràpida solució, que no perjudicarà cap persona, però sí que millorarà la vida de moltes.


Paco Morán - regidor i portaveu d'Esquerra Unida - Unides Podem Betxí


COMENTARIS

Per a comentar cal iniciar sessió

Comments
No s'han pogut carregar els comentaris
Sembla que hi ha hagut un problema tècnic. Prova de tornar a connectar o actualitzar la pàgina.
bottom of page