top of page
POLÍTICA

Partits polítics - Juny 2024

2 de juny de 2024, a les 7:00:00

NOTA: Aquesta secció és perquè tots els partits locals puguen expressar-se. La participació és voluntària i no es restringeix a cap grup polític la seua participació. El periòdic no es fa responsable del contingut que en aquesta secció s'exposa.


Compromís Betxí impulsa la sostenibilitat i la mobilitat amb noves inversions

Solucions a la mobilitat

Des de l'Ajuntament de Betxí hem obert un nou aparcament amb capacitat per a 25 vehicles en l'avinguda Joaquin Dualde, en la rotonda del monument a la Transbetxí. Es tracta de donar un servici als veïns i veïnes de Betxí perquè compten amb un major nombre de places per a aparcar, i alhora, que el barri antic puga ser més amable amb les persones, i que els vianants guanyen presència. Això ens permetrà descongestionar el barri antic i facilitar l'accés per als vianants, creant un entorn més segur i agradable per a tots. 


Pensem que és important donar espai al vianant, i en aquest cas, als veïns i veïnes de Betxí en el centre de la localitat. Les reformes que s'han realitzat per a convertir en zona de vianants la plaça, han de continuar amb l'entorn, i alhora, suplementar amb places d'aparcament perquè no existisquen problemes futurs.


A més la creació d'aquest aparcament també ha tingut com a objectiu complementar les places d'aparcament del carrer Mossen Manuel Belaire, en les quals sols es pot aparcar en càrrega i descàrrega.


Cal destacar que ja s'havien creat dos aparcaments en l'avinguda Primer de Maig, i un altre al carrer País Valencià, i pròximament s'obrirà un nou pàrquing en el polígon Molí d’En Llop. 


Aposta per la sostenibilitat

Aquest mes passat vam sol·licitar una subvenció a la Generalitat Valenciana per a poder dur a terme l'obra d'un nou col·lector d'aigües al carrer de la Coma. La nostra pretensió és fer una inversió important en l'actual situació de risc de sequera que vivim, per a arreplegar totes les aigües en punt important en la població. 


La inversió prevista per a la concessió de la subvenció autonòmica és de 165.000 euros, i té dos objectius: lluitar contra el canvi climàtic i les emergències de sequera que estem vivint en els últims mesos a les comarques de Castelló, i que ens afecta directament a Betxí; i, d'altra banda, intentar reduir al màxim les allaus d'aigua que es produeixen quan hi ha pluges en el camí Els Vinyes de Piquer.


Es tracta de dos objectius contra els quals invertirem i dirigir polítiques davant la situació que estem vivint en els últims mesos, i que desgraciadament continuarem vivint amb el canvi climàtic que patim.


Fidels als nostres principis de gestió responsable i eficient dels recursos públics, impulsem aquestes inversions com a mostra del compromís amb el benestar dels veïns i veïnes i el desenvolupament sostenible del municipi.


Aquestes inversions són un exemple més del treball constant que Compromís Betxí realitza per a millorar la vida dels veïns i veïnes del municipi.


Carla Nebot - alcaldessa i portaveu de Compromís Betxí

 
Eleccions Europees

A les pròximes Eleccions al Parlament Europeu ens juguem quina Europa tindrem. Continuarà la guerra que només beneficia als comerciants d’armes? Tornaran les retallades socials que, a l’anterior crisi, van portar tant de patiment a la gent? S'obriran pas les “solucions” de la ultradreta que només es basen en l’odi als més dèbils i en el que cadascú s’apanye com puga? 


Ni el racisme ni la xenofòbia arreglen res. No necessitem més masclisme ni més desigualtat. El que necessitem és més  igualtats, més educació, sanitat i protecció social públiques, necessitem treball digne, millor pagat, amb drets i estable.  Necessitem poder tindre una casa per a viure. Necessitem justícia fiscal: que els que més tenen paguen més impostos. 


No serveix de res cridar ací per la defensa dels llauradors i —com fan PP, PSOE o Vox— votar a la Unió Europea a favor de tractats comercials que afavoreixen la importació de cítrics d’altres països sense garanties generant una competència deslleial que porta a l’abandonament dels horts i a la concentració de terra en poques mans. 


No es garanteix el futur d’Europa ni el nostre portant-nos a una guerra a Ucraïna —al nostre continent— que patim nosaltres i només beneficia als Estats Units i als comerciants d’armes. Es destrueixen els anomenats “valors europeus” quan es calla davant del genocidi contra el poble palestí que està cometent Israel, un estat al qual li venem armes i que considerem “amic”. 


Davant de l’actual divisió de l’esquerra alternativa nosaltres donem suport a PODEMOS que integrarà els seus electes en el grup de l’esquerra europea (“The left”), l’únic grup que opta per resoldre la guerra d’Ucraïna per la negociació i que defensa unes polítiques de seguretat basades en les vies diplomàtiques, en el respecte a la legalitat internacional i en l'autonomia estratègica de la UE. 


Podemos ha sigut la veu més clara i contundent, al nostre país i a escala internacional, en la denúncia del genocidi perpetrat a Gaza per Israel i en l’exigència de mesures eficaces per parar els peus a l’estat genocida, amb sancions serioses i cessament de relacions i del comerç d’armes. 


Podemos defensa els drets de la gent del poble. Ha demostrat que no es plega als interessos dels poderosos i no s'ha callat. Per això ha patit la guerra bruta judicial, política i mediàtica. Però també ha demostrat que és un partit honrat i que els que hi formem part no ens rendim mai: sempre treballarem per una societat més justa amb igualtat d’oportunitats per a totes i tots. 


Podemos presenta a Irene Montero com a cap de llista a Europa. És difícil trobar una persona més injustament atacada i perseguida, però és quasi impossible trobar una persona amb tanta valentia. Una valentia que ha posat al servei de la gent. Tal com ella diu: ens deixem la pell perquè persones que no coneixem tinguen una vida digna.  


Donem suport a Podemos per la pau, per la sobirania europea, pel nostre territori, per la nostra agricultura, pels nostres serveis públics, pels nostres drets, per la igualtat i la justícia. 


Marisa Saavedra. Veïna de Betxí i diputada al Congrés (2019-2023) / Paco Morán - regidor i portaveu d’Unides Podem - Esquerra Unida Betxí.

COMENTARIS

Per a comentar cal iniciar sessió

Comments
Kommentare konnten nicht geladen werden
Es gab ein technisches Problem. Verbinde dich erneut oder aktualisiere die Seite.
bottom of page