top of page
POLÍTICA

Partits polítics - Febrer 2024

1 de febrer de 2024, a les 8:00:00

NOTA: Aquesta secció és perquè tots els partits locals puguen expressar-se. La participació és voluntària i no es restringeix a cap grup polític la seua participació. El periòdic no es fa responsable del contingut que en aquesta secció s'exposa. L'Ajuntament de Betxí ha instal·lat un nou joc infantil al parc del costat del Col·legi Públic Cervantes Dualde. La instal·lació que ha suposat una inversió de 20.000 euros, va ser triada i aprovada en el Pressupost Infantil pels més joves del municipi.


Volem a poc a poc modernitzar totes aquelles zones d'oci més antigues o deteriorades i que participen els més joves en aquestes millores, per això per a l'any pròxim també comptarem amb una partida destinada al Pressupost Infantil perquè els menuts decideixen on i què renovar.


Aquest sistema de joc consisteix en una estructura multifunció, amb diferents etapes que inclouen xarxes, cordes o barres, entre altres, per a practicar diferents activitats i en les quals pot participar diversos joves simultàniament. 


Enguany, a més d'aquesta nova construcció, també es va instal·lar un Parkour en el polígon Molí-Llop, que es va inaugurar fa unes setmanes. Així, Betxí es va convertir en el primer municipi de les comarques de Castelló amb una instal·lació similar.


Durant la programació de la setmana de Nadal s’ha realitzat el tast de productes locals, amb un èxit de participació, ja que s'han cobert les seixanta places disponibles. 


Apostem pel quilòmetre 0, perquè a Betxí podem trobar tot el necessari entre totes les nostres botigues i artesans, que són molts i de qualitat”.


En la degustació han participat els comerços Ca La Tia Rosa, Ca Boqueta, Forn de Teresa, Forn del Rull, Forn Candido, Patés Artesanals Casa Julia i Melmelades Amadeo. És important fomentar els productes locals i amb aquestes activitats volem acostar els nostres negocis al nombre més gran de persones possible i amb la participació en aquesta degustació queda demostrat que els nostres veïns també són conscients que cal reforçar aquest tipus de comerç.


El passat dijous 4 de gener també es va celebrar  el ja tradicional tast de vins. Dins de la nostra programació d'activitats, un dels nostres objectius és sempre acostar a la nostra població els productes de la nostra comunitat, i si pot ser, com més a prop, millor.  En aquest cas, continuant amb aquesta premissa, han apostat pel Celler de la Ibola, d'Aín, un celler que a tan sols 20 km de Betxí produeix els seus propis vins amb l'objectiu de lluitar contra la despoblació rural.


Amb aquesta activitat, que ha resultat tot un èxit de participació en els anys, i que gràcies a això se celebra durant ja fa diversos anys, s'aconsegueix que la població de Betxí s'involucre en l'objectiu que té l'alcaldessa i el seu equip a donar a conéixer els productes de proximitat.

A banda hem pogut gaudir del concert de Dani Miquel per als més menudets així com les activitats celebrades en la plaça major el dia pel matí  i la cavalcada dels reis d’orient a la vesprada, posant el punt final a les festes de Nadal.


On des de compromís desitgem que tots els veïns i veïnes de Betxí hagen pogut gaudir d’un Nadal amb la família i en salut. 


Per aquest any que entra des de Compromís Betxí volem demanar que la Generalitat no paralitze el projecte de Pequelar, ara més que mai necessitem suport per portar a terme la reforma i que els nostres menudets puguen créixer en un entorn adequat i de seguretat. 

Salut per a tots i totes aquest any 2024!


Carla Nebot - alcaldessa i portaveu de Compromís Betxí

 

El passat 27 de desembre, en l'últim ple de l'any, es van desestimar totes les al·legacions (tant les realitzades a títol personal com les presentades per Unides Podem-Esquerra Unida) que s'havien fet en referència a la gestió de l'aigua potable. De manera que esta continuarà sent gestionada per una empresa privada i no de manera pública com se sol·licitava des d'UP-EU Betxí. 


Durant els últims mesos de 2023, vam fer tot el possible perquè l'actual govern municipal (PSOE i  Compromís) valoraren una alternativa a la gestió privada que, tal com s'ha demostrat en altres municipis, resulta més beneficiosa per als i les veïnes. 


Organitzem un acte obert a tot el públic (tal com us comentem en l'anterior publicació) que comptava amb la participació d'un expert en gestió de l'aigua potable i beneficis. Convidem als portaveus dels dos partits de govern perquè pogueren preguntar dubtes que tingueren per a valorar tots els aspectes a considerar en una decisió tan important, però tots dos van desestimar la invitació.  


Els arguments donats pel govern municipal en estos mesos han passat des de dir que era impossible una gestió municipal (alguna cosa que no és cert atés que es fa en centenars de municipis), passant per pronosticar una catàstrofe en cas d'avaria fins a dir que el principal motiu és que no eren experts en el tema. Una cosa comprensible i fàcilment solucionable amb treball i dedicació, igual que hauran fet els i les regidores de municipis amb gestió municipal.  


A nosaltres estos arguments ens sonen a excusa i comoditat. I només ens queda esperar que la concessió a tan llarg termini no supose un important increment de tarifes, contrari a l'abaratiment del servici que es podia haver aconseguit amb la gestió municipal.


Paco Morán - regidor i portaveu d'Esquerra Unida - Unides Podem Betxí

COMENTARIS

Per a comentar cal iniciar sessió

Comments
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page