top of page
ACTUALITAT

Parlant de pintures...

El missatge dels murals del BAC 2023

BAC (Betxí Art Compromés)

1 de novembre de 2023, a les 8:00:00

ASSOCIACIÓ DE MESTRESSES DE CASA I CONSUMIDORES DE BETXÍ

“L'Associació de mestresses de casa i consumidors de Betxí" ha volgut col·laborar amb el “VI Festival BAC-2023” amb quatre quadres mitjançant una xarxa metàl·lica a l'estil denominat “trapillo” amb diversos colors i figures. Han participat al voltant de 20 sòcies.


MURAL BETXÍ AL RIU

Autor: Jaume Puchat

Situats al costat de la porta de la senda del riu, al carrer l’Arquet S/N, adornen l’entrada amb diversos murals d’aus i paisatges del riu i col·laboren en el Fòrum denominat VISC, que planteja la transició ecosocial, organitzada per Novessendes.SEGONA CAMPANYA CONTRA ELS EXCREMENTS DELS ANIMALS ALS CARRERS DE BETXÍ

Aquest any continuem llançant la campanya en Betxí sobre la responsabilitat ciutadana i les seues mascotes en la via pública. Aquesta campanya la realitzem el mateix grup BAC.MURAL MIRALL 1 i MIRALL 2

Autor: Rafa Mesado

El mural és un mirall que reflexa l'espai col·lectiu que és el carrer reflectit, metàfora de la gent (encara que ningú no surt al mural). Les persones són els receptors, els que miren. Sense mirada no hi ha cap imatge. Sense receptor no hi ha cap obra artística.

Situat al carrer la trinitat, Nº 47.


MURAL DE L’ESPERANÇA 2023

Autors: Dani i Ana

La idea principal que el mural vol transmetre és el problema de la salut mental actual i l’esforç i la feina que s’ha de fer per part de la persona que vol gaudir de la salut i la felicitat, al mateix temps reflectir el poder del feminisme, icona de la lluita per aconseguir reptes. Situat al carrer Plaça Santa Cecilia, Nº15.


MURAL LA FONT

Autors: Román i Marina.

Tot el que expressa aquesta pintura fa referència al poble de Betxí, està relacionat amb la font i amb l'aigua, podem veure referències a la sèquia, a l'aqüeducte que es va tirar a terra en la dècada dels seixanta, als productes de l'horta, la tomaca, la taronja, la garrofa, el raïm; també fa referència a l'ermita de la muntanyeta de Sant Antoni, a les arcades del Palau Castell, i fins i tot als ibers. Tot enganxant-ho amb unes canonades i mecanismes dels pous de reg. Situat en la plaça de la Palmera.


MURAL TITELLA

Autors: Ximo Cabedo i Joan Payá.

El mural vol transmetre als usuaris de les xarxes socials que no s'ha de ser esclaus i deixar-nos alliberar de tant en tant i tallar els fils que ens converteixen sense voler en titelles de les nostres addiccions. Situat en el carrer La Coma, Nº 29MURAL CERÀMIC. “NOTÍCIES MANIPULADES”

Mural realitzat per l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló, professors i alumnes del departament de Ceràmica Artística i el Curs de Ceràmica Funcional. Han col·laborat 6 professors i 13 alumnes. L’obrer Hèctor Nebot i el grup BAC.

Critica les notícies manipulades i falses que rebem cada dia pels distints mitjans de comunicació. Situat en el Col·legi Cervantes-Dualde.


LA DIVERSITAT SOCIAL

Autora: Sara Azaña

Alumna de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló, departament d’Il·lustració.

Han col·laborat unes 10 amigues i la professora.

El mural presenta un grup de persones vulnerables interactuant entre si, col·lectius marginats i discriminats, posant en valor el que aquestes persones poden aportar a la societat.

Situat en el carrer Virgilio Oñate, Nº 10.


COMENTARIS

Per a comentar cal iniciar sessió

Comments
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page