top of page
ESPORTS

Entrevista a Iker Moreno Morata

Jorge Gumbau Mollar

1 d’agost de 2023, a les 5:00:00


Iker Moreno Morata és un esportista de Betxí que en tan sols 17 anys ha aconseguit ser campió d’Espanya sub-18 a Gijón amb 7112 punts. Hui hem tingut l’oportunitat d’entrevistar-lo.


P - Bona vesprada Iker

R – Bona vesprada.


P – Abans de parlar del teu triomf, m’agradaria parlar dels teus inicis. Aleshores, quan va començar aquest esport a cridar-te l’atenció?

R – Buf (riu). Ja fa molt de temps. Jo jugava a futbol i un dia ens van ficar a córrer, em va agradar i mon pare em va buscar un club per a poder fer i així entrenar-me.


P – I quan va ser la teua carrera, poguérem dir, professionalment? Quin va ser l’al·licient que et va animar a competir?

R – Farà un any o dos. La il·lusió, la gent… Una barreja de coses foren les que em van animar.


P – Bé, ara parlem del campionat Gijón. Quina va ser la teua il·lusió durant la carrera?

R- Doncs, tindre clara la meta en el cap i a partir d’ahí donar-ho tot per a aconseguir-la. Quan vaig guanyar la medalla vaig sentir molta alegria. Una gran satisfacció.


P – De segur que per a poder competir en aquest nivell es necessita molta preparació…

R- La veritat que la preparació és dura. S'ha d'entrenar tots els dies i sacrificar moltes hores i deixar a banda moltes coses.


P – Entenc que compaginar la vida d’esportista professional en la vida d’un jove de 17 anys no deu ser fàcil.

R – No és fàcil, no és fàcil (recalca). Moltes vegades és complicat però al cap i a la fi és el que m’agrada, aleshores a mi no em costa.


P- Fa una setmana vas rebre la insígnia d’or de l’ajuntament. Com et vas sentir?

R- Em vaig sentir molt bé, orgullós de què el poble sàpia dels meus èxits i de poder compartir-los amb tots, rebre l’insígnia és rebre el suport de la gent del poble. Això va ser una satisfacció molt gran.


P – Bé Iker, dir-te que t’has convertit en un referent esportiu per a tot el poble. Quin missatge donaries a la gent que vulga dedicar-se a aquest esport.

R- Que s'ha de fer esport, siga el que siga, perquè és molt bo per a la vida. Justetament l’atletisme per a mi és el millor que tinc ara mateix i els anime a tots a apuntar-se perquè és un esport molt divertit, fas moltes amistats i quan compleixes les teues metes és molt gratificant.P- Entenc, moltes gràcies Iker.

R – Gràcies.


COMENTARIS

Per a comentar cal iniciar sessió

Comments
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page