top of page
ACTUALITAT

“Trinitat I”: Escultura Abstracta de Miquel Gozalbo conquesta l'Escena Artística en el Certamen Antonio López 2023

L'escultura ha estat seleccionada entre més de 570 obres participants.

Redacció

1 de desembre de 2023, a les 8:00:00


La Fundació Caixa Castelló ha sigut l'escenari d'esta distingida peça en les exposicions de les temporades 2022-2023. Des de la capital, a la Sala Sant Miquel de Castelló, fins al Centre Cultural Palau de Vivel de la Vall d'Uixó i la Casa Membrillera de Fundació Caixa Vinaròs, estes exhibicions han portat l'obra de Gozalbo a diverses localitats, permetent que audiències de tot tipus gaudisquen de la riquesa de la seua escultura.


Les escultures abstractes de Gozalbo, caracteritzades per la seua composició en metall, han captivat als espectadors amb la seua riquesa de referències i matisos, creant una invitació al silenci i la contemplació tranquil·la. El taller de l'artista a Betxí, on estes obres prenen forma, s'ha convertit en un espai únic, replet de creacions de totes les grandàries. Esta acumulació simula una fosa de formes biomòrfiques i totèmiques, desafiant les convencions clàssiques i revelant la visió única que Gozalbo ha cultivat al llarg de la seua carrera.


Gozalbo, hàbil en la forma i la tècnica, se suma a la tradició de l'escultura metàl·lica dels anys cinquanta del segle XX. El seu domini del ferro forjat, una "resistència infinitament mal·leable", li permet explorar plecs meándricos que es retrauen fins al més profund de l'essència de la matèria.


Este artista utilitza les qualitats físiques i les possibilitats inesperades del metall com a suport per a crear noves formes i expressions intenses. El seu treball meticulós directe sobre xapa i barres de metall, fusionades amb paciència, va més enllà de la superfície, explorant l'interior de l'obra i els ressons que emanen d'ella. Este procés, a vegades estés al llarg d'anys, s'assembla a la gestació d'un cos viu, permetent l'obertura a noves variacions i el modelat continu segons la imaginació abstracta de l'artista.


'Trinitat I' no sols s'erigeix com una obra guardonada en un prestigiós concurs, sinó que també encarna l'elegància i l'emoció que Miquel Gozalbo aconsegueix transmetre a través de la seua habilitat única en l'escultura de metall. Este assoliment artístic no sols celebra el seu reconeixement en l'escenari internacional, sinó que també convida als espectadors a submergir-se en la potència creadora de les seues obres fascinants i distintives.

COMENTARIS

Per a comentar cal iniciar sessió

Comments
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page