top of page
EDITORIAL

Som Betxí prepara el seu aniversari

1 de maig de 2024, a les 7:00:00

Com sabeu en juliol farà un any que va nàixer la nostra associació amb l’objectiu de dotar de vida el nostre municipi. El primer comés que vam posar en marxa va ser la creació d’un mitjà de comunicació que estiguera a l’abast de tots els betxinencs i betxinenques, perquè enteníem que “un poble sense veu, no té vida”. Un any més tard continuem amb aquest projecte, que ja no és un projecte, és una realitat gràcies a la col·laboració d’entitats locals i de persones implicades que han estat contribuint en l’escriptura d’articles i fent altres treballs relacionats amb la iniciativa.


Estem de celebració, i per això volem pegar un bot més. Continuar bombejant la vida al cor del poble. Tots els llocs tenen una història i el nostre municipi no és menys. El Palau, la Bassa Seca, la Séquia Romana, Sant Antoni, els Poblats Ibers, l’Església de la Mare de Déu dels Àngels, el Convent de la Placeta de les Monges, el Calvari, els porrats, la Bassa del Poble… Tenim moltes coses, però… ens falta creure'ns-ho. Us imagineu tindre tots aquests llocs esmentats al vostre telèfon? Eixe és el nostre propòsit, editar un mapa virtual on poder explicar la història d’aquests punts històrics. Per una banda, aconseguirem apropar el llegat que ens deixaren els nostres avantpassats als veïns i veïnes, al mateix temps que fomentarem el turisme de proximitat.


Pensem que és una manera atractiva de conéixer el nostre entorn, atés que no es tracta de tindre un llibre d’història clàssic que es convertisca en una obra de consulta plena de pols. Es tracta de recopilar les vivències que els betxinencs i betxinencs han viscut en els llocs assenyalats i crear una experiència immersiva en la història i la tradició del poble. Així en cada punt es podran veure fotografies, textos explicatius i àudios que ens faran viatjar en el temps.


Crearem també diversos circuits de rutes depenent del tema o del context històric. Encara no podem confirmar les rutes perquè estan subjectes a canvis. També estem tractant amb altres associacions locals per poder incloure les seues intervencions en les nostres rutes, com per exemple el BAC a fi de crear una ruta específica d’Art Urbà.

El cost aproximat per dur a terme el mapa virtual és aproximadament 650 euros i estarà disponible a partir del mes de juliol a la pàgina web de Som Betxí. Emperò, perquè aquest projecte puga desenvolupar-se, necessitem capital econòmic que puga subvencionar-lo o col·laborar, per això sol·licitem l’ajuda de les empreses i entitats; i capital social que estiga interessat a col·laborar amb nosaltres. 


Ajudeu-nos a fer que el nostre poble siga un poble viu i que els betxinencs i betxinenques sàpien de les arrels del seu poble. Com va dir el cantant valencià Raimon “qui perd els orígens, perd identitat”.


PD: Els qui vulguen col·laborar poden contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic: sombetxi@gmail.com .

COMENTARIOS

Para comentar es necesario iniciar sesión

Comments
Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
bottom of page