top of page
ACTUALITAT

Santa Cecília: Noves il·lusions musicals

Jorge Gumbau Mollar

1 de desembre de 2023, a les 8:00:00


El passat 17 de novembre, vespra de Santa Cecília es va celebrar el tradicional concert de Santa Cecilia que organitza tots els anys la Unió Musical de Betxí (UMB) al teatre municipal. El concert va combregar a gran nombre de veïns i veïnes que van anar a gaudir de la música.


Aquest concert és característic perquè és el primer dels xiquets i xiquetes que s’incorporen cada any a la banda. Tal com bromejava Paco Sanz mentre presentava l’esdeveniment, aquest dia la banda baixa la seua edat encara que hi ha gent que la fa pujar (referint-se a la gent gran que encara queda en la banda). Aquest any s’han incorporat Beatriz Marin al piano, Àngels López a la flauta, Paloma Sánchez al clarinet i Albert Barrera al saxo. Tots estudiants de l'escola de la UMB.Segons Santiago Mollar (director de la UMB), els xiquets “estan esperant este moment tot l’any, encara que entren una mica abans a la banda perquè vegen com és el funcionament”, destaca. Per a ell “és una satisfacció molt gran! Abans un músic es jubilava en la banda perquè entrava de jovenet… Ara per circumstàncies de la societat -que han de treballar, que han d’estudiar, o han d’anar-se’n fora- este dia és una renovació contínua”.


El concert d’enguany va començar amb una rifa un pèl peculiar. Els guanyadors de la rifa van poder gaudir del concert al costat del seu instrument preferit. Una iniciativa que preten apropar la música a tots els públics i que ho va aconseguir.La temàtica d’aquesta edició ha estat de “música descriptiva i de pel·lícules”. A la batuta del director Santiago Mollar la Unió Musical de Betxí va interpretar el pasdoble Caridad Guardiola; Rapunzel, una història basada en el famós conte de fades dels germans “Grimm” distribuïda en 4 parts musicals; Jericho de Bert Appermont, una traducció musical de la història de la captura de la ciutat de Jericó; Miss Saigon, un poema simfònic per a banda; i per finalitzar l’Himne de Betxí amb lletra de Santiago Mollar Franch que fou interpretat per la soprano Sílvia Queralt.


COMENTARIOS

Para comentar es necesario iniciar sesión

Comments
टिप्पणियां लोड नहीं कर सके
लगता है कि कोई तकनीकी समस्या थी। पेज को फिर से कनेक्ट करने या रिफ्रेश करने की कोशिश करें।
bottom of page