top of page
ESPORTS

Ruta senderista a la cascada del riu Carbo

El club de senderisme de Betxí va tancar el curs el passat 11 de juny per una ruta pel riu Carbo

Club esportiu de senderisme de Betxí

1 d’agost de 2023, a les 5:00:00

El Club esportiu de senderisme de Betxí per a finalitzar el curs organitza una eixida de tot el dia; la ruta és de dificultat baixa i ens quedem a dinar. Aquest any hem triat anar a la cascada del riu Carbo a Villahermosa del Rio, de 12,30 km i un desnivell de 416m.


Comencem l'aventura a les set del matí, ja estem tots preparats i sols falta l'autobús. Es fan alguns comentaris sobre l'oratge i no són favorables, sembla que plourà cap a les dotze, esperem que puguem acabar la caminada sense mullar-nos.


En arribar l'autobús pugem ràpidament i ens posem en marxa per a dirigir-nos cap a Villahermosa per la carretera de l'Alcora-Llucena, després de 64 km i moltes corbes arribem a la nostra destinació a les huit, un poc marejats.


L'autobús ens deixa prop del restaurant Ruta de Aragón, on després dinarem. Comencem la nostra ruta a les 8.15 per uns carrers costeruts que condueixen a la plaça del poble i des d'allí baixem a buscar la senda del riu.


El riu Carbo és un riu curtet que naix a Penyagolosa i desemboca al riu de Villahermosa. Les aigües d'aquest riu tradicionalment s'han utilitzat per al reg i per a accionar tres molins fariners que es troben abandonats. Per fortuna pels senderistes i amants de la natura, pel costat del riu transcorre el sender GR7 i és aquest sender el que nosaltres aprofitarem per a arribar a la nostra destinació.


Al llarg del riu ens trobem diverses construccions: la primera, a la part dreta, una casa rural, la masia de Los Roncales, després, no molt lluny, una obra inacabada amb una cúpula molt original, així com masos abandonats. També trobem fonts i tolls d'aigua. Anem caminant pel sender i de tant en tant travessant el riu que porta l'aigua suficient per a donar més bellesa al paisatge i al mateix temps ens permet passar sense cap dificultat.


Cap a les 10.15 ens trobem al molí del Carbo, la gent ja té gana i decidim esmorzar allí. Mentre agafem forces per seguir el camí, passa un grup de senderisme de la Vall d'Uixò que es dirigeix cap a Villahermosa.


En acabar, reprenem la ruta i comença una pujada suau que és l'única dificultat del camí. Durant aquest trajecte es pot contemplar una de les ermites del massís de Penyagolosa i molt prompte trobem la cascada esperada, tota plena de gent. Tots i totes volem arribar a l'espectacular toll d'aigua que deixa la cascada, però sols uns pocs, els més atrevits, es disposen a nadar en una aigua neta i refrescant, però realment freda. És un lloc idíl·lic que la gent vol gaudir i captar amb els seus mòbils.


Passada una estona comencem la tornada per la mateixa senda, en la que ens trobem a un altre grup de senderisme de la nostra comarca, aquesta vegada el grup és de Vila-real. Està clar que als de la Plana Baixa ens agrada el Carbo.


A partir d'ara el nostre propòsit és arribar al més prompte possible al poble on ens espera una cervesa fresqueta i després el dinar. El sol i el bon temps ens segueix acompanyant i res ens fa pensar que la situació haja de canviar. Però de cop i volta, a l'arribar al poble, comença a tronar i caure una aigua que la donen. Tots hem pensat en la sort que hem tingut, ara ja pot ploure, al restaurant comença una altra activitat molt agradable: menjar, beure i riure molt.


Després de dinar l'autobús ens torna a Betxí i amb aquesta activitat donem per finalitzada la temporada del senderisme.


Tornarem a l'octubre amb les mateixes ganes o més i cada quinze dies proposarem una eixida a la qual esteu tots convidats a participar.

COMENTARIOS

Para comentar es necesario iniciar sesión

Comments
No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page