top of page
POLÍTICA

Partits polítics - Novembre 2023

1 de novembre de 2023, a les 8:00:00

NOTA: Aquesta secció és perquè tots els partits locals del poble puguen expressar-se. No es restringeix a cap grup polític la seua participació. El periòdic no es fa responsable del contingut que ací s'exposa.

 


Novetats al municipi 

Durant aquestes setmanes s’han portat a terme diversos actes, com ha estat el Correllengua celebrat el divendres 13 d’octubre i els premis Betxinencs de l'any, que enguany ha recaigut en Alfredo Remolar, gran persona destacada al nostre municipi, per la seua implicació social en diverses associacions, com és la creació del grup de senderisme de Betxí allà cap al 2000 i la seua dedicació de més de 40 anys a la banda. Aquest premi és tan sols un xicotet reconeixement per part del consistori a la seua tasca portada. I diem un xicotet reconeixement perquè totes aquelles persones que fan de Betxí un poble millor mai tindran prou agraïment per part de la societat, com és el cas de l'altre premiat, l’associació Smara, que ha col·laborat amb Betxí des de fa anys amb famílies de la nostra localitat en l'acolliment dels xiquets sahrauís, a la que volem donar tot el nostre suport i esperem que com fa anys hi ha passava al municipi, aquest estiu vinent s'òmpliga el nostre municipi de nens i nenes i tinguen un bon estiu, quin goig seria.


El diumenge 15 també va tindre la trobada de bandes de la Plana Baixa, va ser un encontre magnífic, on la música va ressonar pels nostres carrers i ens va omplir el cor, perquè si alguna cosa ens caracteritza és per la nostra cultura musical, per les nostres bandes que son patrimoni de tots i totes. Va ser un dia entranyable on vam poder escoltar a més de 500 músics en la nostra plaça del poble. Quin patrimoni tan meravellós són les nostres bades.


A banda d’actes també s’estan portant a terme diverses actuacions per millorar el nostre municipi, com són la millora de dues zones industrials situades al municipi, amb una inversió de 250.000 € a través d’ajudes de l’IVACE, són millores que ja estan en marxa i que comprenen la zona sud del municipi, amb el polígon AR-7 on se situa Exagres i l'AR-8 zona de Consum. Continuem fent passos endavant per millorar les zones industrials i, a més, amb aquests treballs connectem aquesta zona més apartada del nucli urbà amb la resta del municipi i dotem també aquestes àrees industrials de les millors infraestructures i serveis possibles.


Les obres portaran una millora de pavimentació, de la xarxa elèctrica, il·luminació LED, millora del sistema de regat, carril bici, nova vegetació i la senyalització entre altres. Aquests treballs, el d'AR-8 durarà un mes i AR-7 tres mesos.

També està previst que en poques setmanes es finalitze ja la instal·lació al Polígon Molí Llop la zona de Parkour que els més menudets del municipi van demanar en els seus pressupostos, perquè com ja sabeu ells són partícips del pressupost i ells són els que destaquen que volen per poder jugar i passar-ho bé.


Per finalitzar des del grup Compromís tan sols ens queda agrair, una vegada passades les festes del nostre municipi a tota eixa gent que treballa bolcada de ple en les festes. Parlem de tot el funcionari i aquell que no ho és, que mentre tots gaudim de les festes ells estan treballant de valent, a hores que els altres gaudim i a hores que descansem, sense ells tot el que vivim en la setmana gran del nostre municipi no seria possible. Per tant, de nou donar les gràcies a tota eixa gent que no es veu, però que estan tan presents. Gràcies.

Carla Nebot - alcaldessa i portaveu de Compromís Betxí

 

En Unides Podem-Esquerra Unida tenim aquests dies una tasca fonamental: explicar als nostres veïns i veïnes la importància i el benefici que suposaria poder gestionar nosaltres mateixos un recurs tan important com l'aigua potable.


En poques setmanes està previst que es decidisca la forma de gestió de l'aigua per als pròxims anys. Sabem que és més còmode donar la gestió a una empresa externa, menys problemes per a l’Ajuntament i menys temps a dedicar.


Però també sabem que, en la gestió dels serveis bàsics entre els quals es troba l'aigua, no és la comoditat un factor a considerar. Estem convençuts i convençudes que val la pena l'esforç per gestionar nosaltres mateixos, siga directament o per mitjà d'una empresa pública, un recurs vital com l'aigua potable.


L'aigua potable és un dret de tots i totes. Un dret que no pot ser gestionat únicament amb criteris de rendibilitat econòmica, com és lògic que ho faça una empresa privada.

L'aigua potable és un bé comú i un dret vital com ho són l'educació i la sanitat, i en Unides Podem-Esquerra Unida pensem que aquests drets sempre estan millor en mans públiques que en les d'una empresa privada.

Això és el que defensarem amb totes les nostres forces aquests dies, que la gestió de l'aigua potable no es faça buscant un benefici econòmic sinó per un benefici al poble i a les seua gent.

 

Paco Morán - regidor i portaveu d'Esquerra Unida - Unides Podem BetxíCOMENTARIOS

Para comentar es necesario iniciar sesión

Comments
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page