top of page
POLÍTICA

Partits polítics - Juliol 2024

1 de juliol de 2024, a les 7:00:00

NOTA: Aquesta secció és perquè tots els partits locals puguen expressar-se. La participació és voluntària i no es restringeix a cap grup polític la seua participació. El periòdic no es fa responsable del contingut que en aquesta secció s'exposa.

Enfront de les retallades de l’IVACE, des de l’Ajuntament augmentem la inversió per millorar els polígons

Contra les retallades del govern del senyor Mazón, des de l'Ajuntament de Betxí hem decidit augmentar les inversions destinades a millorar els polígons i les àrees industrials de la nostra localitat.


Enguany vam presentar cinc projectes a les ajudes de l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) i estàvem convençuts que anaven a acceptar-les totes, però la rebaixa en els percentatges de les ajudes ens obliga a augmentar la inversió municipal, i deixar un dels projectes per a l’any que ve.


En tres dels projectes hem aconseguit una subvenció del 75%, i en el quart del 64%. A causa de la situació, haurem d’aportar 149.714,11 euros de les arques municipals, que gràcies al treball fet l’any passat, i al romanent de tresoreria que tenim, podem assolir. 


Així, es tracta de quatre projectes per a millorar les àrees Industrials i els serveis per als veïns i veïnes. Per una part, la millora del polígon Molí Llop, amb una quantia de 200.000 euros, per a dignificar les zones per als vianants, càmeres de vigilància, millora de la xarxa d'Internet i la construcció d'un rocòdrom. Per altra part, s’asfaltarà el Camí del Pantà, amb una aportació de 127.000 euros. En la AR-8, es finalitzarà el carril bici que es va iniciar per a tancar el recorregut, amb una inversió de 64.000 euros. I finalment, en la AR-7, es construirà un parc públic nou, d'esta manera es millorarà tota la zona de l'entorn del cementeri, i també s'asfaltarà tot. El projecte que s’aplaça és el del polígon del Canyaret. 


Sempre són positives les ajudes per millorar els polígons, i estos retalls no els entenem. Betxí podrà fer front pel romanent que tenim, i per la bona gestió d’estos anys, però altres ajuntaments no tindran eixa situació. El projecte que s’aplaça és el del polígon del Canyaret. 

Este és el resultat del primer any de govern del senyor Mazón. Estes retallades, que no milloren la vida de la ciutadania, sols són el començament de les coses que han de vindre. Però, el temps ho descobrirà. 


Carla Nebot - alcaldessa i portaveu de Compromís Betxí

 
En Betxí el 6 de juny aturem el genocidi a Palestina!

Este passat mes de juny, ha estat marcat per la campanya i les eleccions Europees. A Betxí el dia 6 de juny en el Palau i dins d'eixa mateixa campanya electoral, en Podem vam organitzar un acte amb el títol “Parem el genocidi en Palestina” on van participar: Dominic Salomon, jueva, d'origen polonés, que va perdre a la major part de la seua família a Auschwitz; el Dr Hassan Shalayel, nascut en el campament de refugiats Jabalia (Gazza) i el Dr Ahmad Jubran, nascut a Jerusalem en el si de la Nakba, els dos portaveus de la comunitat Palestina, a més a més de la nostra veïna, Marisa  Saavedra exdiputada nacional i una persona molt compromesa amb el projecte de podem i jo mateix, Francisco Morán. 


En l'acte vam escoltar uns emocionants testimonis, uns relats que no s'escolten en els mitjans de comunicació i que van deixar molt clara la importància de parar este genocidi com més prompte millor.  


Sobre els resultats electorals, el pitjor va ser sens dubte l'auge de l'extrema dreta en el conjunt d'Europa.  


Parlant en l'àmbit nacional, va quedar molt clar que el projecte de Podem, per més que ho han intentat des de nombrosos fronts, no han aconseguit carregar-se’l. Si volem una esquerra capaç de plantar-li cara a l'extrema dreta, així com canviar les polítiques neoliberals i conformistes del bipartidisme del nostre país (en favor de la gent corrent i treballadora), el primer pas és no conformar-se amb alguna engruna o gest de tant en tant d'eixe bipartidisme; per a després tornar a il·lusionar a la gent entorn d'un projecte, i no sols a un bonic nom, hui dia eixe projecte és Podem. Finalment, m'agradaria felicitar els militants, simpatitzants i votants de Podem, que ens hem deixat la pell per a tirar endavant una campanya electoral amb poquíssims recursos econòmics i en contra de la gent econòmicament poderosa.  


SÍ QUE ES POT! 


Paco Morán - regidor i portaveu d’Unides Podem - Esquerra Unida Betxí.


COMENTARIOS

Para comentar es necesario iniciar sesión

Comments
Les commentaires n'ont pas pu être chargés.
Il semble qu'un problème technique est survenu. Veuillez essayer de vous reconnecter ou d'actualiser la page.
bottom of page