top of page
POLÍTICA

Partits polítics - Gener 2024

1 de gener de 2024, a les 8:00:00

NOTA: Aquesta secció és perquè tots els partits locals puguen expressar-se. La participació és voluntària i no es restringeix a cap grup polític la seua participació. El periòdic no es fa responsable del contingut que en aquesta secció s'exposa. çNou parkour i joc per als joves de Betxí

L'Ajuntament de Betxí va inaugurar el mes passat el parkour que s'ha instal·lat en el polígon Molí-Llop i es converteix en l'únic municipi de la província amb un parkour, ja que actualment tan sols n'hi ha un a la ciutat de Castelló. La inversió, sufragada en part per l'IVACE, ha sigut de 40.000 euros i pretén ser un referent d'oci juvenil per a les comarques del nord.


El dia de la inauguració va haver-hi una exhibició d'experts, classes amb monitors i cursos gratuïts dirigits al públic jove assistent. Així, la pista de parkour se suma al cal·listènia i el pump-track situats al Molí-llop, que a poc a poc s'està constituint en una àrea amb esports moderns dirigits especialment a la joventut.


Som un referent en esport, ja que tenim una àmplia oferta de possibilitats i en els últims anys estem encarant eixe esperit esportiu cap a propostes innovadores i úniques al nostre territori, alhora, apostem per la regeneració i modernització de les àrees industrials, en aquest cas el Molí-llop, que continua experimentant millores any rere any.


Cal recordar que la proposta de construcció del Parkour va sorgir de la pluja d'idees que des del consistori vam promoure entre els estudiants de la localitat i que ara, poc de temps després, es fa realitat.


A més a més, l'Ajuntament de Betxí ha instal·lat un nou joc infantil al parc del costat del Col·legi Públic Cervantes Dualde. La instal·lació que ha suposat una inversió de 20.000 euros, va ser triada i aprovada en el Pressupost Infantil pels més joves del municipi. Aquest sistema de joc consisteix en una estructura multifunció, amb diferents etapes que inclouen xarxes, cordes o barres, entre altres, per a practicar diferents activitats i en les quals pot participar diversos joves simultàniament.


Volem a poc a poc modernitzar totes aquelles zones d'oci més antigues o deteriorades i que participen els més joves en aquestes millores, per això per a l'any pròxim també comptarem amb una partida destinada al Pressupost Infantil perquè els menuts decideixen on i què renovar.


Carla Nebot - alcaldessa i portaveu de Compromís Betxí

 

Durant el mes de desembre, en Unides Podem Esquerra Unida, hem presentat sis al·legacions en referència a la gestió de l'aigua potable a Betxí. Resumint-les molt són:


1. Reclamar la nul·litat de tot el procés. Entenem quan en la legislatura anterior es va decidir demanar informació únicament de l'opció en la qual una empresa privada gestionara l'aigua potable a Betxí (informe de viabilitat), ja s'estava prenent la decisió del mode de gestió.


2. Cal esmentar que considerem que la decisió que hem pres els/les regidors/es en aquesta legislatura és arbitrària, ja que per a decidir correctament si gestionem nosaltres o una empresa privada l'aigua potable hauríem de tindre informació de les dues maneres de fer-ho.


3. Indicar que la concessió a vint-i-cinc anys que es proposa ens sembla excessiva, i proposem com a màxim 5 anys.


4. Assenyalar les tarifes que contempla. D'una banda, les altes pujades que hi ha. Per un altre el fet que es grave més la part fixa que la variable, la qual cosa no incentiva en cap cas un menor consum (fet que considerem molt important) ni tampoc recompensa a les persones amb un consum més responsable.


5. Donar importància al fet que falten moltes dades importants en la memòria que s'ha elaborat, com, per exemple, l'import que ha recaptat l'empresa que gestiona l'aigua aquests últims tres anys.


6. Preguntar per què en la memòria tampoc es contemplen les clàusules socials que Betxí té aprovades per a aquest tipus de contractes.


En aquests moments estem a l'espera de la contestació i poc més podem fer per a evitar que actual govern cometa el que considerem un greu error, i que ens afectarà a tots els veïns i veïnes els pròxims vint-i-cinc anys.


També, amb referència a la situació de la població palestina, Unides Podem Esquerra Unida va presentar una moció en el ple de novembre que va ser aprovada per una àmplia majoria absoluta, 10 vots a favor i 3 en contra (Partit Popular).


No l'argumentem en aquestes línies perquè a continuació la podeu llegir íntegra. El que sí que direm és que en la moció no assenyala res que no hagen dit ja persones com el secretari general de Nacions Unides, Antonio Guterres, o el mateix Papa Francesc. I encara que estem orgullosos en UP-EU d'aquesta gran majoria, pensem que hem perdut l'oportunitat de demostrar als veïns i veïnes de Betxí quines, si bé podem tindre diferències en alguns assumptes sobre la gestió municipal en aquest assumpte hi ha unanimitat, i s'haguera convertit així en declaració institucional.


Moció:

SOLIDARITAT AMB EL POBLE PALESTÍ


EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Atés que el poble Palestí està patint actualment un genocidi pel govern d'Israel el Grup Municipal d'Unides Podem Esquerra Unida proposa al Ple de l'Ajuntament l'adopció dels següents


ACORDS

1.El ple de l'Ajuntament de Betxí mostra la seua solidaritat i suport als palestins i palestines que estan patint un brutal genocidi per part del govern d'Israel i també els/les familiars i víctimes dels brutals atemptats de la facció armada de Hamàs. 2. El ple de l'Ajuntament de Betxí insta el govern d'Espanya al reconeixement de l'estat de Palestina i a mediar per a posar fi en aquesta guerra d'ocupació i a enviar ajuda humanitària, al costat del govern autonòmic, en la població tan necessitada a conseqüència d'aquesta guerra, pels canals més adequats.


Paco Morán - regidor i portaveu d'Esquerra Unida - Unides Podem Betxí

COMENTARIOS

Para comentar es necesario iniciar sesión

Comments
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page