top of page
POLÍTICA

Partits polítics - Abril 2024

1 d’abril de 2024, a les 7:00:00

NOTA: Aquesta secció és perquè tots els partits locals puguen expressar-se. La participació és voluntària i no es restringeix a cap grup polític la seua participació. El periòdic no es fa responsable del contingut que en aquesta secció s'exposa.


Des de l'Ajuntament de Betxí hem aconseguit aprovar el pressupost municipal per al 2024 amb la rehabilitació d'habitatges i ajudes per al lloguer a joves en el nucli urbà com a objectiu per a revitalitzar el municipi. Uns comptes que ascendeixen a 6.432.247,73 euros, el que suposa un augment del 7,26% respecte de l'any passat, i amb les inversions destinades a millorar les infraestructures públiques, de serveis i industrials de tot el municipi.


Destinarem ajudes que fomenten la rehabilitació, restauració i adequació dels habitatges del barri antic, perquè la gent les puga llogar per a joves, amb l'objectiu revitalitzar el municipi, i que la gent més jove ocupe el centre i visca a Betxí.


En aquest pressupost havia d'incorporar-se els diners per al projecte de Pequelar, i una vegada més, hem de reivindicar la necessitat d'aquesta infraestructura al Consell per al municipi, i esperem que les protestes i recursos siguen efectius. Lamente molt que els comptes no tinguen els diners per al projecte per culpa de la inacció del Consell.


A banda d’açò hem inclòs en el pressupost una partida de més de 700.000 euros a través de l'IVACE per a continuar millorant el teixit industrial del municipi i els seus polígons, i 543.000 euros per a la millora d'infraestructures en carrils ciclopeatonals. El Pla Betxí Templat continuarà amb l'adequació del parc Manuel Escobedo, i la conversió en zona de vianants del centre del municipi.


També s'ha aprovat destinar 30.000 euros en la reforma dels vestuaris d'handbol, que servirà per a comptar amb dos vestuaris adaptats a la normativa, a la disposició de tots els assistents a la piscina municipal.


A banda, gràcies a l'aprovació dels pressupostos hem pogut adquirir un vehicle elèctric per a la Policia Local, amb l'objectiu de ser més respectuosos amb el medi ambient, i estalviar en carburant.


Són uns pressupostos pensats a millorar la vida dels veïns i veïnes de Betxí. Millorar infraestructures, servicis, i sobretot, sense apujar els impostos.


Carla Nebot - alcaldessa i portaveu de Compromís Betxí

 

El tema més important d'este passat mes, ha sigut sens dubte l'aprovació dels pressupostos municipals per al 2024, però abans de parlar d'ells ens agradaria comentar una bona notícia.  


En la publicació anterior, parlàvem de la nostra proposta i la intenció de presentar-la com a moció de millora per a l'accessibilitat en la Plaça Portal de València i així ho vam fer en el ple de febrer, no obstant això, no va ser necessària celebrar una votació per a la seua aprovació, ja que en la comissió celebrada amb anterioritat al ple se'ns facilite una còpia del pressupost i a més esta vegada si se'ns va comunicar la voluntat del govern municipal de fer esta reforma sol·licitada el 3 de juliol a  l'ajuntament, la qual cosa suposa una bona notícia per a tot el municipi. 


Els pressupostos municipals també van ser aprovats este passat mes de febrer i ho van ser únicament amb els vots a favor dels components del govern municipal, els 8 regidors i regidores de Compromís i PSOE, mentre que el PP va votar en contra i el regidor no adscrit i nosaltres ens vam abstindre. Es tracta d'uns pressupostos molt austers en moltes partides que no ho haurien de ser tant, mentre que en les retribucions als/a les components del govern municipal no ho eren en absolut.  


En el mateix ple manifestem que hi havia diversos motius per a votar en contra d'estos pressupostos, d'una banda, no es contemplava en cap moment la participació ciutadana al marge d'una xicoteta partida infantil, així com, tampoc es va tindre en consideració la necessitat de fer uns lavabos en la zona del poliesportiu on les joves i xiquetes practiquen gimnàstica diàriament, una cosa que havíem comentat en diverses comissions. Cal afegir que no hi havia una partida econòmica concreta per a seguir amb el projecte de “Betxí al riu” el que suposaria que la labor tan positiva realitzada en la legislatura anterior per la regidoria de medi ambient, duta a terme per Javier Delgado d'Unides Podem, poguera no concretar-se en alguna cosa que puguen gaudir els veïns i veïnes de Betxí. 


Dit això, es va prendre la decisió de votar abstenció, ja que, es va incloure una de les nostres propostes, un punt de trobada i un safareig de bicicletes. Valorem la labor tècnica dels mateixos i també érem conscients que el sentit del nostre vot tampoc era decisiu en l'aprovació o no d'estos. 


Paco Morán - regidor i portaveu d'Esquerra Unida - Unides Podem Betxí

COMENTARIOS

Para comentar es necesario iniciar sesión

Comments
No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page