top of page
ESPORTS

La muntanya ens agermana (I)

El club de senderisme de Betxí arranca el nou curs amb una jornada d’agermanament amb el club running on son protagonistes l’esport, la natura i la cultura

Club esportiu de senderisme de Betxí

1 de novembre de 2023, a les 8:00:00


El Club de Senderisme de Betxí ha organitzat un agermanament amb els senderistes de Cabanes. Aquest projecte naix gràcies al programa ACTIVEM BETXÍ patrocinat per Novessendes i l’Ajuntament de Betxí.


Amb aquesta iniciativa els i les senderistes de Betxí pretenem donar a conéixer la nostra associació a la resta del poble i animar que tothom practique una activitat tan saludable i recomanable com és el senderisme. A més volem compartir amb altres grups, en aquest cas el Club Running de Cabanes, les rutes de senderisme que tenim al voltant del nostre poble, així com el nostre patrimoni artístic i cultural.

S’han planificat dues eixides amb el lema “La muntanya ens agermana”.


La primera es va realitzar el dia 1 d’octubre a Betxí i la següent està prevista per al 5 de novembre a Cabanes. Les dues eixides han estat pensades per a tots els públics i és per això que s’ha oferit la possibilitat de participar en rutes de diferent nivell de dificultat.


Parlem ara de la jornada de l’1 d’octubre a Betxí. A les 7.45, cinquanta-nou senderistes ens vam trobar davant del mercat per a començar l’aventura per les muntanyes del voltant de Betxí. Després de recollir una motxilla, patrocinada per l’Ajuntament de Betxí, com a obsequi per la participació, ens separarem en dos grups, tot i que l’inici fou el mateix.

 

Les persones més preparades tenien per davant un recorregut de 18 km de dificultat alta: Barranc - La Mina - Caseta d’Amorós - Mirador de les Penyes - Ràpita II - Parrús - Penya Negra - Gorreta - Betxí. L’altre grup podia relaxar-se un poc més, els 12 km que havien de caminar no tenien massa dificultat: Barranc - La Mina - Colladet de Parrús - Camí vell d’Artana - Barranc paral·lel al camí vell d’Artana - Betxí.En acabar la caminada, un membre de l’Associació Betxí Art Compromés (BAC), ens va fer de guia per a mostrar-nos les pintures murals que hi ha en les parets del nostre poble. Vam començar amb les situades davant del poliesportiu, per acabar explicant-nos en l’avinguda 1r de maig una de les darreres intervencions. Tot un plaer escoltar de la veu de Miquel el significat d’aquestes obres d’art.


Després de gaudir de la muntanya i cansar el nostre cos i de xalar de les pintures i relaxar la nostra ment ja estàvem preparats per al merescut dinar. És el moment de menjar, beure, xarrar, riure, de compartir les nostres vivències de la muntanya i també el moment d’animar-nos a seguir fent noves rutes. Per a fer més festa en el dinar es va fer un sorteig d’articles de senderisme entre els assistents.

La jornada encara no s’havia acabat, ara ens esperava visitar la joia arquitectònica de Betxí: el Palau - Castell. També en aquesta ocasió vam comptar amb la col·laboració desinteressada de l’Associació Amics del Palau. Ferran, coneixedor de la història de l’edifici, ens va fer de cicerone.

 

Es va iniciar el recorregut pel pati renaixentista i després d’un interessant itinerari per les diverses dependències es va arribar al teatre modernista on es va donar per acabada aquesta visita i també la jornada d’agermanament.


S’havia acabat un dia complet de natura i cultura i de convivència i diversió. Ara esteu tots convidat a participar en la següent jornada que serà al dia 5 de novembre a Cabanes.


COMENTARIOS

Para comentar es necesario iniciar sesión

Comments
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page