top of page
ACTUALITAT

La cursa contra el càncer ja és una tradició al nostre poble

Fa quinze anys que es va impulsar la cursa per part de l’anterior junta.

Redacció

1 de maig de 2024, a les 7:00:00


El passat 14 d’abril la cursa solidària contra el càncer complia quinze anys. Amb catorze edicions (perquè en l'any de la pandèmia va ser impossible la seua realització) aquest esdeveniment s’ha convertit en una tradició al nostre poble i en referent per als pobles del voltant. “Enguany ha vingut la junta directiva local d’Eslida i d’Artana, ha vingut gent de Vila-real, d’Onda i de més parts de la província” destaca Natàlia Sanahuja, presidenta de la junta local de l’Associació Contra el Càncer.


Al voltant de 1.000 persones van marxar pels carrers de Betxí amb la intenció de donar suport a la lluita contra aquesta malaltia que figura entre les principals causes de mort. A banda de les persones que marxaven, enguany s’han venut sobre unes 2.000 samarretes. La xifra respecte a anys anteriors es manté, encara que enguany la cursa de Betxí ha coincidit amb l’organitzada en València.Al llarg del matí s’han realitzat actes ben diversos. Primerament les Passeres han delectat als assistents amb balls típics de les nostres comarques, entre ells el ball del barril. Després de la traca s’ha fet la popular solta de coloms per part dels colombaires i els xiquets i xiquetes que han volgut soltar-ne, tot seguit ha començat la marxa. Com sempre el matí ha estat acompanyat per música, ja que ha intervingut la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Betxí. L’alumnat del CEIP Cervantes-Dualde ha interpretat alguns trossos del musical Aladí; i “el nostre amic dj. Jose, ens posa cançons perquè no s’acabe la festa”.  


“Participen tots moltíssim” així agraeix Natàlia el support rebut per l’Ajuntament, les empreses locals, els sanitaris i la Creu Roja que han fet possible aquesta edició de la cursa. Ara toca descansar un temps fins a festes de setembre on organitzaran la projecció solidària d’una pel·lícula per continuar recaptant fons. 

COMENTARIOS

Para comentar es necesario iniciar sesión

Comments
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page