top of page
ACTUALITAT

Ja està tot preparat per al ral·li TransBetxí

Una tradició que va començar fa trenta-sis anys i que combrega a veïns i veïnes i a aficionats de diversos llocs.

Jorge Gumbau Mollar

1 d’abril de 2024, a les 7:00:00

Foto d'un motocultor en carrera (www.transbetxi.com/historia)


Durant els dies 5, 6 i 7 d’abril se celebrarà al nostre municipi la XXXIV edició del TransBetxí un esdeveniment que va sorgir en 1988 quan un grup d’amics van voler fabricar-se el seu Dakar particular convertint-lo en un vehicle tan especial. Aquest és un acte festiu hereu de la tradició agrícola que des de temps immemorables ha tingut Betxí i que combrega gent de diverses parts del món que venen a participar i a gaudir d’aquest espectacle únic. 


En els seus començaments sols participaven 9 equips, actualment hi ha vora 50 participants. Una xifra que va en augment perquè enguany hi ha al voltant de 6 equips nous, segons ens confirma D. Brisach, membre de l’organització del ral·li. Les xifres ens confirmen que hi ha relleu generacional i que aquesta tradició es mantindrà en el temps. A més a més, durant aquests dies festius els camins del terme s’omplin de gent de totes les edats, des de xiquets a adults que donaran suport al seu equip preferit, sempre amb un clima d’amistat i companyonia, lema que trobem a la pàgina web oficial del TransBetxí: COMPETICIÓ, DIVERSIÓ, MOTOR I, SOBRETOT, AMISTAT I COMPANYERISME.


La classificació d’aquesta edició s’obtindrà de les proves que es realitzaran el dissabte 6 d’abril (2 trams de matí i 2 de vesprada) i el diumenge 7 (2 trams més). El lliurament dels premis es durà a terme el diumenge 7 d’abril a les 18.30 hores. Les categories del ral·li són tres: Bultaco Sèries (no perden l’essència d’una màquina normal en tema modernització), Bultaco Pro (són una evolució més de les Sèries quan a motorització) i Àgria (són màquines de llaurar alemanyes i són totalment diferents de les nostres Bultaco en motorització i en forma de treballar).COMENTARIOS

Para comentar es necesario iniciar sesión

Comments
Kommentare konnten nicht geladen werden
Es gab ein technisches Problem. Verbinde dich erneut oder aktualisiere die Seite.
bottom of page