top of page
ACTUALITAT

Finalitza el II Campionat de Guinyot de l’associació Tapete de Oro

El Campionat es va celebrar el passat 1 de juny al Poliesportiu Robert Fernández Bonillo amb una participació de 109 parelles.

Jorge Gumbau Mollar

2 de juny de 2024, a les 16:00:00


La primera vegada que es va organitzar aquest campionat va ser l'any 2022, l’any passat no es va poder fer i enguany, gràcies a la tasca dels membres de l’associació s’ha pogut dur a terme.


El concurs estava previst per a 128 parelles, finalment se n'han inscrit 109 perquè hi ha hagut diversos esdeveniments que han pogut afectar com la coincidència amb la final de la Champions i un altre campionat que es realitzava paral·lelament en Calatayud. De tota manera l’organització creu que és una bona xifra.


El primer any que es va organitzar la gent es va quedar un poc descontenta pel menjar, a la majoria no els va agradar. Enfront de les crítiques vam prendre nota i enguany l'hem millorat, destaca Jose Cifuentes, membre de l’associació. Perquè la jornada no sols és un campionat on entra en joc la rivalitat. Aquesta competició de guinyot és, també, un espai per a la convivència i per a la germanor, on es combreguen amics i amigues per a fer el que més els agrada: jugar a guinyot, al mateix temps que gaudeixen d’un esmorzar i un bon dinar. 


Els participants han provingut de diferents localitats: Alcanar, Alcora, Alcorisa, Almassora, Altura, Artana, Benicàssim, Betxí, Castellnou, Castelló, Eivissa, Eslida, Figueroles, Godall, Guadalajara, la Llosa, Llucena, Moncofa, Navaixes, Nules, Onda, Sagunt, Saragossa, Sogorb, Soneixa, Tales, Terol, Tortosa, Val d’Uixó, Vila-real, Vilafranca, Viver i Xilxes. Per tant, podem afirmar que es tracta d’una competició que no sols atrau els aficionats i aficionades de les nostres comarques, sinó que ve gent de diferents parts de la península i de les illes. 


Finalment, d’entre les 109 parelles el premi de 3500 euros va estar guanyat per Pedro Sellares i Manolo Sànchez, una parella local.


Encara que al nostre poble hi ha afició al guinyot, pocs jugadors i jugadores s’animen a participar en les competicions que s’hi organitzen, de tal manera a poc a poc es va quedant relegat a un plànol secundari de modalitat de joc a les cafeteries i bars per “matar el temps”.


Cifuentes anima a la gent a participar i sobretot als joves perquè mentre que són molts els que saben jugar i “de fet juguen quan són festes als casals” a l’hora de la competició no es fan avant per diversos motius com la falta de parella, perjudicis de l’edat, el cost del joc, per vergonya o “pensa que ho fem lucrar-nos”. Continua “Tapete de Oro és una associació sense ànim de lucre, nosaltres no guanyem diners de les inscripcions i ningú dels que estem pel mig cobrem res”.


En acabant, agraeix el suport de les institucions públiques i privades que han col·laborat amb l’esdeveniment així com dels particulars que el dia del campionat es van acostar a ajudar en el que fera falta.


Ara l’Associació Tapete d’Oro es troba planificant la següent competició que segurament serà el 7 de setembre al Bar Valencianista, i en vista d’un any el pròxim campionat per al primer cap de setmana de juny de 2025.

COMENTARIOS

Para comentar es necesario iniciar sesión

Comments
Impossibile caricare i commenti
Si è verificato un problema tecnico. Prova a riconnetterti o ad aggiornare la pagina.
bottom of page