top of page
EDITORIAL

Estem ací!

Jorge Gumbau Mollar

1 de juliol de 2024, a les 7:00:00


Benvolguts lectors i lectores,


Estem ací! Ja fa un any que Som Betxí es va convertir en una realitat. Fa un any que el que era un projecte a mig definir va començar a caminar fins a deixar de ser un projecte i ser el que és hui: una revista, un mitjà de comunicació per i al servei dels betxinencs i betxinenques. 


No cal dir que en el camí ens hem trobat obstacles, no per part dels col·laboradors i col·laboradores que han posat tota la voluntat possible perquè poguérem tirar endavant. La dificultat més grossa ha esdevingut el finançament. Com diu la dita popular “amb diners, torrons”, i per molta voluntat i ganes de fer, sense diners no es va a cap lloc. Per aquest motiu vull agrair l’ajuda rebuda per part de les institucions i entitats, tant públiques com privades, que han donat suport a aquesta publicació quan altres no ho van fer justificant-se en què no era un projecte viable —si totes les empreses foren com ells, de segur que no hauria sigut viable—, com si invertir en cultura depenguera de la recompensa o benefici que s’espera obtindre. 


El cas és que a pesar de no haver sigut fàcil el camí, hui fem un any. I dic fem, en primera persona del plural, perquè si per alguna cosa s’ha caracteritzat aquesta revista és per haver donat veu a totes les persones que ho han sol·licitat. Perquè en la nostra idiosincràsia figura un compromís ètic ben definit: pluralitat. 


Què us diré lectors i lectores? Qualsevol que haja navegat per les nostres pàgines s’haurà adonat que la diversitat és omnipresent, pel que fa als temes i a les opinions. I estem ben orgullosos que això siga així. Solament des d’aquest principi es pot comprendre un món tan diferent i amb tantes complexitats com el que vivim.Cal destacar que la nostra feina és sense ànim de lucre. Cap de les persones que anem al capdavant cobrem ni rebem cap classe de benefici. D’igual manera passa amb les persones que col·laboren en la redacció dels articles o en la maquetació. Per això vull donar-los les gràcies de manera molt humil.


Els diners que recollim de les revistes i de les subvencions van destinats a pagar les despeses d’impressió i per a invertir en projectes culturals.


Al llarg de la nostra existència com a mitjà de comunicació hem apostat per la cultura. El passat desembre vam convocar un concurs de relat i dibuix per als xiquets i xiquetes de les escoles de Betxí que volem mantindre el pròxim curs i al llarg dels anys. Ara ens hem endinsat en una altra iniciativa: Coneix Betxí, que vam esbossar en publicacions anteriors i es tracta d’un plànol virtual de Betxí a fi d’apropar la història del poble al veïnat, així com promoure un turisme de qualitat. La nostra idea és llançar-lo en finalitzar l’estiu.


També s’han dut a terme projectes més socials com “Betxí a la fresca”. Un reportatge fotogràfic per donar visibilitat a aquesta activitat, que a poc a poc es va perdent. Per altra banda, també els hem acompanyat en totes les festes locals oferint la programació actualitzada en cada moment a l’espai web, així com en la creació de les “galeries de la festa” on es podien compartir les fotos més emblemàtiques de les nostres festes. 


En Som Betxí anirem fent nous projectes i continuarem treballant per donar-li servici al poble en un assumpte tan important com és la comunicació. Finalment, m’agradaria animar-los a col·laborar. Recorden que poden escriure a la revista sobre l’assumpte que vulguen. És molt fàcil, al final de la revista trobaran les instruccions.


Sense més, queda gaudir del que gràcies a l’esforç i sacrifici tenim.


Estem ací! Som Betxí!

Jorge Gumbau Mollar

director de Som Betxí

COMENTARIOS

Para comentar es necesario iniciar sesión

Comments
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page