top of page
NATURA

Els follets del bosc

Yolanda Cózar

1 de març de 2024, a les 8:00:00

 Follet amb cabell de molsa i somriure de fang.


Aplega el “bon temps”, la primavera,  aquest any  Pasqua prompte. I és temps d'ajuntar-nos amb amics, menjar la mona, fer torrà i eixir al camp. Tant si et quedes al poble com si vas a altre lloc de vacances, és un temps que convida a passejar, conversar i gaudir en un entorn natural, anar a una àrea recreativa, fer coses a l'aire lliure i passar temps amb els xiquets, si els tens. M'ha ocorregut més d'una volta, parlar en algun/a conegut o coneguda i dir-me “m'agradaria que als meus fills els agradara la muntanya” i jo els dic “però vas a la muntanya amb ells?”. Com a psicòloga sé que la infància és el moment en què es tenen les experiències emocionals vitals que ens marquen de per vida i formen el caràcter, tant les bones experiències com les desagradables. I el temps de qualitat amb la família és d'allò més important i més en aquest moment en què les relacions personals estan molt marcades i influenciades pels mòbils. 


Per tot això us vull proposar unes activitats perquè pugueu jugar en família, els xiquets amb els amics o tots junts aprofitant les sortides al camp. Per a motivar als nens és molt bo el joc i fer-los propostes com les següents, sempre respectant l'entorn i sense fer cap destrossa, clar:

  1. Crear un ninot o follet com el de la foto amb elements que puguem trobar al bosc: troncs secs, pinyes, fulles, herbes, fang… que cadascú aporte un element i pose en pràctica la creativitat també posant-li nom.

  2. Una excursió que no pot faltar és la de les Penyes aragoneses. És molt entretingut fer amb xiquets algun tros per dins la rambla i buscar pedres curioses. Segur que volen emportar-se alguna.

  3. Si passeu el dia en una zona recreativa o sabeu que aneu a berenar a un lloc concret, un adult es pot avançar i preparar amb corda un xicotet circuit amb corda enganxada als arbres que els xiquets o altres adults, hauran de seguir amb els ulls tapats, per tal de tindre una experiència sensitiva. És clar que haurà  de ser un recorregut sense massa obstacles o desnivell, que els altres poden anar guiant. Vos assegure que és una experiència molt xula.

  4. El nostre entorn s'ha convertit en un gran pinar, però en qualsevol ruta trobem les empremtes de l'ús que se li donava al sol: les garroferes. Algunes s'han convertit en esquelets i altres ho semblen però encara viuen. Si ens fixem, ens mostren formes més que curioses i la imaginació ens pot permetre crear nous éssers al bosc.


Qué veus primer, una cara o un cor?


Espere que us agraden aquestes propostes i les pugueu aprofitar en qualsevol ocasió, no tan sols en Pasqua.


Gaudiu del bosc i de la mona.


Ens veiem a la muntanya.


COMENTARIOS

Para comentar es necesario iniciar sesión

Comments
No s'han pogut carregar els comentaris
Sembla que hi ha hagut un problema tècnic. Prova de tornar a connectar o actualitzar la pàgina.
bottom of page