top of page
TECNOLOGIA

El desplegament de fibra òptica local en una ciutat i els seus aspectes clau per al seu desenvolupament i competitivitat en l'era digital

Domingo Brotóns - Avatel Betxí

1 d’abril de 2024, a les 7:00:00


  1. Connectivitat de confiança i ràpida: La fibra òptica proporciona una connexió a Internet ràpida i de confiança, la qual cosa és essencial per a empreses, institucions educatives, servicis de salut, govern electrònic i molts altres sectors. Depenent de grans operadors nacionals pot limitar la disponibilitat i qualitat de la connexió, mentre que comptar amb operadors locals permet a la ciutat garantir un accés adequat a Internet per als seus residents i empreses. 


  2. Promoció del desenvolupament econòmic: Una infraestructura de comunicacions sòlida és fonamental per a atraure inversions i fomentar el creixement econòmic. Les empreses, especialment les de tecnologia i servicis digitals, tendeixen a establir-se en àrees amb una bona infraestructura de telecomunicacions. Si una ciutat compta amb un operador local i la seua pròpia infraestructura de fibra òptica, pot oferir servicis atractius a empreses i startups, la qual cosa al seu torn genera ocupació i desenvolupament econòmic local.


  3. Independència i control: Al no dependre de ningú i tindre eixos recursos propis, una ciutat pot tindre un major control sobre la seua infraestructura de comunicacions i no dependre exclusivament dels plans i preus dels grans operadors nacionals. Això li brinda una major autonomia per a prendre decisions que beneficien als seus ciutadans i empreses, com establir polítiques d'accés equitatiu, tarifes competitives i prioritzar inversions segons les necessitats locals. 


  4. Resiliència davant crisi i emergències: Comptar amb una xarxa de fibra òptica local pot millorar la resiliència d'una ciutat enfront de crisi i desastres naturals. Les xarxes de fibra òptica solen ser més robustes i menys susceptibles a talls de servici que altres tecnologies de connexió a Internet. En situacions d'emergència, una infraestructura de comunicacions de confiança pot ser crucial per a coordinar la resposta i la recuperació. 


  5. Foment de la innovació i la digitalització: Una ciutat amb la seua pròpia infraestructura de fibra òptica pot fomentar la innovació i l'adopció de tecnologia en diversos sectors. Això inclou la implementació de projectes de ciutats intel·ligents, el desenvolupament d'aplicacions i servicis digitals innovadors, i la promoció de la transformació digital en empreses i organitzacions locals. 


En resum, el desplegament de fibra òptica i la disponibilitat de recursos propis en una ciutat són fonamentals per al seu desenvolupament econòmic, social i tecnològic en l'era digital. Proporcionen connectivitat de confiança, promouen la independència i el control local, augmenten la resiliència davant crisi i emergències, i fomenten la innovació i la digitalització en la comunitat. 

COMENTARIOS

Para comentar es necesario iniciar sesión

Comments
Không thể tải bình luận
Có vẻ như đã có sự cố kỹ thuật. Hãy thử kết nối lại hoặc làm mới trang.
bottom of page