top of page
CARTES DELS LECTORS

A Santiago Mollar Franch

Manuel Peirats Blasco

1 de febrer de 2024, a les 8:00:00

Una salutació jo voldria, donar-li a Santiago este dia, perquè fa vibrar l’alegria, quan activa el pas de la memòria viva.


“Els eucaliptus” titula el poema que regala gratuïtament, i en el seu component hàbil d’home sabut, els fa propi el títol ja conegut, d'“emblemàtics arbres de la salut”.


Diu també: enormes, gegantins, monumentals, que mirant per dalt del poble, foren així admirats i a la vegada estimats, per la seua fusta noble.  

Igualment, ensems foren testimoni quan aquelles dones disposades llavaven, escuraven i rentaven, o també com comentaven els fets del dia a dia, posposats a examen no hi ha millor ironia. 


Com no he de saludar-te si li recordes al poble un fet, per una part històric i per una altra lamentable i dubtós progrés, que per resolució mancada de compassió foren immolats, quan eren orgull dels nostres avantpassats.


És clar que sí: Què no serien hui? Podrien ser l’escut —emblema al llibre d’Alfred Remolar Franch “Árboles y arbustos de Betxí”—. Podrien ser la glorieta que cap poble ostenta, per grans, per bonics, per nobles i antics.


I… no cal dir-ho: en correus, plasmarien el camí, dintre o fora de Betxí, que els carters farien pels carrers aplegant a cada casa i donar la targeta il·lustrada com a la millor postal per felicitar el Nadal.


Mirant-los cara amunt, qualsevol entre ell diria: “Quina glòria en ells es manifesta!”, encara que tots li diguem “glorieta”.

COMENTARIOS

Para comentar es necesario iniciar sesión

Comments
No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page