top of page
POLÍTICA

Partits polítics - Maig 2024

1 de maig de 2024, a les 7:00:00

NOTA: Aquesta secció és perquè tots els partits locals puguen expressar-se. La participació és voluntària i no es restringeix a cap grup polític la seua participació. El periòdic no es fa responsable del contingut que en aquesta secció s'exposa. 


En aquesta edició de la revista m’agradaria tractar tres temes ben diversos i diferents, però que són rellevants per al nostre poble.


La reunió amb educació sobre Pequelar

Farà unes setmanes em vaig reunir amb Rafael Valcárcel el director general d’Infraestructures Educatives en la Conselleria d’Educació. Tornem decebuts de la resposta que ens han donat. No es poden esborrar 2,2 milions d’euros per construir un centre educatiu necessari i imprescindible per al nostre municipi per la creació d’un expedient de lesivitat que ens deixa sense res. 


La reunió ens ha deixat moltes incògnites, ja que, a curt termini, no hem tret res positiu per a Betxí, perquè la resposta no ha sigut la que esperàvem. Tan sols ens va dir, que estudiaran cas per cas les al·legacions presentades pels diferents centres que havien rebut l’informe de lesivitat. Nosaltres esperarem la resposta a les al·legacions presentades, però encara que no volen que els casos arriben a la justícia ordinària, no tindrem altra solució si la resposta a la construcció de Pequelar és negativa.


Volem que comprove de primera mà, que l’estat de l’escola infantil no compleix la normativa perquè els nostres xiquets i xiquetes estiguen en eixa instal·lació. A més a més és injust que les nostres xiquetes i xiquets de 0-3 anys estiguen privats d’un centre nou i en condicions.


Un primer pas per al tancament del poliesportiu i multiusos

El pas inicial és un estudi i valoració econòmica de les diferents opcions que existeixen per a condicionar l'actual equipament esportiu i convertir-lo en un poliesportiu multiusos tancat. Coneixerem les diferents opcions i el cost que tindrà el tancament del frontó municipal, així com saber quina és l'opció constructiva més adequada per a aconseguir les millors condicions acústiques i tèrmiques respecte a l'ús que se li donarà.


Una vegada tinguem l'import total de l'obra, es licitarà la redacció del projecte per al tancament de tota la infraestructura esportiva que ens assenyalarà el condicionament, l'estructura necessària, les cobertes, llum, tancament, banys, i a partir d'ací fer el següent pas. Estos dos processos es realitzaran durant este any  i d'esta manera, podrem conéixer els costos totals de l'obra, i en el pressupost del 2025 treballar per a incloure esta inversió per a la millora de les infraestructures esportives i de multiusos a Betxí. Es tracta d'un projecte important per al nostre poble, i estarem damunt per a triar la millor solució.


Compromís amb el TransBetxí

Un any més, la gent ha respost al fenomen en el qual s’ha convertit el TransBetxí, perquè TransBetxí no solament és del nostre municipi, sinó que és de la nostra comarca, i la nostra província. S’ha aconseguit tindre una prova a escala internacional, i en l'última tecnologia perquè el públic assistent no sols poguera gaudir a peu de pista, sinó que a més, pogueren tindre tota la informació actualitzada al minut.


Cal destacar les novetats introduïdes aquest any, com el canvi d’ubicació en el control fins a l’avinguda Sant Josep Obrer, en el que ha pogut gaudir més gent. L’espai era més ampli, i això ha permés que hi haguera més públic assistent.


Estem molt contents dels resultats finals, i ara és moment de l’avaluació. Tenim una prova molt característica, i els amants del motor tenen una cita obligada al nostre municipi.


Carla Nebot - alcaldessa i portaveu de Compromís Betxí

 
Primer any de legislatura

Aprofitant que el pròxim 28 de maig es complirà un any de les últimes eleccions municipals, ens agradaria fer un xicotet resum d’aquest primer any. Després dels resultats electorals, on a diferència de les dues últimes legislatures, cap formació tenia majoria absoluta, ens trobàvem davant un escenari on hi havia la possibilitat de poder entrar a formar part d'un govern de coalició. Ser fidel al nostre programa electoral en alguns temes com, per exemple, que no hi haguera cap representant públic amb retribucions tres vegades per damunt del salari mínim, supose que van fer que al final acabàrem fora del govern municipal, i no com ens haguera agradat. 


Entenent que la nostra missió havia de ser, d'una banda, col·laborar al fet que el govern municipal prenguera unes millors decisions i per una altra de ser la veu de moltes reivindicacions o problemes dels veïns i veïnes. I així ho vam fer des del primer minut, proposant ja el 3 de juliol unes millores en la plaça portal de València que en el moment d'escriure aquestes línies estan en marxa. 


Molt prompte també ens trobem amb un dels assumptes més importants per a qualsevol municipi i Betxí no era una excepció, l'oportunitat de reprendre la gestió municipal de l'aigua potable després de vint-i-vuit anys d’una gestió duta a terme per una empresa privada. Sabíem la importància de gestionar nosaltres un recurs tan important com l'aigua potable i els beneficis que podia suposar per a tots els veïns i veïnes, tant en un millor servici, com en unes tarifes més barates. Nosaltres vam fer un gran esforç per a fer veure això a l'equip de govern municipal, recaptant informació de molts municipis que havien fet aquest pas amb anterioritat, com Bellreguard que en cinc anys després de municipalitzar el servei d'aigua potable van poder invertir més d'1.300.000 € sense pujar les tarifes als veïns i veïnes. 


Arribem a organitzar un acte sobre la gestió pública de l'aigua a Betxí amb la participació d'un expert en el tema, Francisco la Roca i un regidor d’un municipi que va municipalitzar aquest servei, Alex Vilanova i jo, que vaig explicar un poc la situació de Betxí; vam convidar a l'equip de govern a assistir a l'acte, cosa que no van fer. Presentem fins a sis al·legacions per a intentar fer veure el greu error que se n'anava a cometre, al·legacions que van ser desestimades totes, per la qual cosa, amb el nostre únic vot en contra, es va aprovar que siga una empresa privada la que ens gestione els pròxims anys la gestió de l'aigua potable, per tot açò, quan finalitze el procés, i tant de bo que ens equivoquem, es produirà un important augment de les tarifes. 


Més tard comencem a veure com el poble Palestí patia a les mans del govern d'Israel un brutal genocidi i una guerra d'ocupació a Gaza i presentem una moció amb el títol de “Solidaritat amb el poble palestí”, la intenció era que fora aprovada per unanimitat a l'Ajuntament de Betxí i es convertira així en una declaració institucional, la moció va ser aprovada. Sí, però amb els tres vots del Partit Popular de Betxí en contra, la qual cosa va impedir que es convertira en una declaració institucional.


Paco Morán - regidor i portaveu d'Esquerra Unida - Unides Podem Betxí

COMENTARIOS

Para comentar es necesario iniciar sesión

Comments
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page